top of page
Mr L. (Linda) Stolk-Hogeterp | Advocaat en ondernemer

Sinds 2010 advocaat en jarenlang werkzaam in de civiele (internationale) rechtspraktijk in combinatie met het strafrecht.

 

Naast Nederlands privaatrecht met internationale keuzevakken, studeerde zij ook aan de University of Essex in Engeland. Naast haar studie is zij werkzaam geweest bij diverse advocatenkantoren met een focus op het internationale handels-en transportrecht in combinatie met het strafecht. Ook binnen een notariskantoor heeft zij geruime werkervaring opgedaan in het onroerend goed.

 

Sinds 2010 is Linda Stolk-Hogeterp werkzaam in de advocatuur bij een middelgroot internationaal advocatenkantoor. Zij behandelt uiteenlopende en vaak gecompliceerde zaken, zowel in het civiele recht alsmede in het strafrecht. Tevens is zij werkzaam geweest als auditor voor het bedrijfsleven. Zij hield zich in deze rol bezig met risico-management door relevante (internationale) wet-en regelgeving voor de business te analyseren en te toetsen aan de huidige bedrijfsvoering.

 

In 2017 heeft zij haar eigen advocatenkantoor opgericht.

 

Na reeds jaren werkzaam te zijn geweest in het strafrecht heeft mr. Stolk-Hogeterp tevens de specialisatie strafrecht aan de VU met succes afgerond en is zij inmiddels lid van de NVSA. In april 2022 heeft mr. Stolk-Hogeterp de specialisatie financieel economisch strafrecht aan de VU met succes afgerond. Zij heeft haar paper geschreven over het spanningsveld voor banken; het gewenste beleid van de-risken terwijl banken hun bancaire dienstverlening verplicht moeten voortzetten aan risicovolle sectoren met operationele juridische en reputationele risico's. Zowel in het commuun strafrecht, financiële strafrecht en fraude evenals economisch strafrecht kan mr. Stolk-Hogeterp u als specialist bijstaan. 

 

Mr Stolk-Hogeterp is thans werkzaam op het gebied van:

  • Strafrecht (ontnemings-en FIOD zaken (o.a. op het gebied van belastingfraude, witwaszaken, corruptie), economische strafzaken en commuun strafrecht) 

  • Contractenrecht (algemeen) en beslagrecht

  • Vastgoed (privaatrechtelijke aspecten, zoals huurrecht, koop van onroerend goed, conformiteitsgebreken e.d.)

  • Transportrecht (CMR-recht, maar ook staat zij ondernemers bij in geval van economische strafzaken en FIOD-zaken)

  • Arbeidsrecht (ontslagrecht, loonvorderingen)

 

Lidmaatschappen:

  - NOVA (Nederlandse Orde van Advocaten)

  - NVSA (Nederlandse Vereniging voor Strafrecht Advocaten - Dutch Association of Defence Counsel)

 

Mr. L. Stolk-Hogeterp heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd (behorend bij artikel 35b, eerste lid van de Regeling op de advocatuur):

Algemene praktijk 

Arbeidsrecht
Huurrecht  
Strafrecht 

Deze registratie verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied. 

Neem direct contact op met Mr L. (Linda) Stolk-Hogeterp

Success! Message received.

tel: 06-11329703
email: hogeterp@htadvocaten.com
bottom of page